This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Durerea de burtă și afecțiunile care stau la baza ei

Durerea de burtă sau durerea abdominală sunt probleme comune cu care se confruntă mulți oameni. Afecțiunile cele mai frecvente care pot cauza dureri de burtă sunt infecțiile intestinale, inflamațiile, obstrucția...

Durerea de burtă sau durerea abdominală sunt probleme comune cu care se confruntă mulți oameni. Afecțiunile cele mai frecvente care pot cauza dureri de burtă sunt infecțiile intestinale, inflamațiile, obstrucția și afecțiunile digestive. Este important să se ia în considerare aceste cauze comune atunci când se investighează durerea abdominală și să se consulte un medic dacă durerea persistă sau este severă.

Cuprins

Tipuri de durere de burtă

  • Durerea de burtă localizată

Durerea localizată apare la nivelul unei singure zone a abdomenului, fiind cauzată de probleme apărute la un anumit organ. De regulă, durerea localizată este provocată de ulcerul gastric.

  • Durerea de burtă de tipul crampelor

    Crampele pot fi cauzate de diaree, balonare, constipație sau flatulență. În cazul femeilor, la baza crampelor pot sta menstruația, avortul spontan sau complicațiile reproductive. Acest tip de durere apare în reprize și poate dispărea fără tratament.

    • Durerea de burtă de tipul colicilor

      Acest tip de durere poate fi semnul unor afecțiuni mai grave, cum ar fi calculii biliari sau pietrele la rinichi. Această durere apare din senin și poate fi sub forma unui spasm muscular puternic.

      Afecțiunile care cauzează durerea de burtă

      • Răceala la stomac sau gastroenterita

      Simptomele durerii abdominale, cum ar fi vărsăturile, greața și scaunele moi, sunt adesea cauzate de gastroenterită, o infecție provocată de bacterii sau virusuri. În cele mai multe cazuri, simptomele se rezolvă în câteva zile, însă dacă persistă mai mult de două zile, ar putea fi un semn al unei afecțiuni mai grave, cum ar fi boala inflamatorie intestinala.

       

      • Sindromul intestinului iritabil

        Sindromul intestinului iritabil poate cauza dureri abdominale, dar și alte simptome, cum ar fi gaze, crampe, greață și balonare. Persoanele care suferă de aceasta afectiune nu pot digera anumite alimente sau tipuri de alimente, iar adesea, simptomele se ameliorează după eliminarea materiilor fecale..

        • Reflux gastroesofagian

          Persoanele ce prezintă reflux gastroesofagian se confruntă cu o senzație de arsură și durere, precum și cu probleme abdominale ca balonare și crampe.

          • Meteorism (gaze)

            Atunci când bacteriile din intestinul subțire descompun alimentele pe care organismul nu le poate tolera, gazele abdominale pot apărea. Acestea pot cauza dureri ascuțite, senzație de strângere în abdomen, flatulență sau eructație. Mai mult, anumite alimente pot fi factorul declanșator al acestor gaze.

            • Vărsături

              Durerea abdominala poate fi rezultatul vărsăturilor, deoarece acizii din stomac pot irita țesuturile în timp ce se deplasează prin tractul digestiv. De asemenea, actul fizic al vărsăturilor poate provoca dureri musculare în aceasta zonă. Aceste vărsături pot fi cauzate de blocajul intestinal sau consumul excesiv de alcool.

              • Gastrita

                Gastrita este de fapt o inflamație a mucoasei stomacului. Unul dintre principalele simptome ale gastritei este durerea de burtă. De asemenea, această afecțiune se mai manifestă și prin vărsături, greață, gaze și balonare.

                • Ulcer gastric sau peptic

                  Persoanele cu ulcer sau leziuni gastrice care nu se vindecă pot experimenta dureri intense și persistente în zona abdominala. Acestea pot fi însoțite și de alte simptome, cum ar fi balonarea, disconfortul digestiv și scăderea în greutate.

                  • Intoleranțe alimentare

                    O intoleranță alimentară se manifestă atunci când corpul nu poate descompune sau absorbi anumite tipuri de alimente. Acestea nu sunt procesate corespunzător în stomac și intestin, cauzând acumularea și eliberarea unor cantități mari de gaze, care provoacă presiune și durere. Alte simptome ale acestei afecțiuni sunt greață, vărsături, balonare, diaree și dureri abdominale.

                    • Constipație

                      Excesul de materii reziduale acumulate în intestin poate genera presiune asupra colonului, ceea ce poate cauza durere abdominala.

                      Aceasta problema poate apărea din mai multe motive, de exemplu:

                      1.  consumul unor alimente cu conținut scăzut de fibre sau un consum mic de lichide;
                      2. administrarea anumitor medicamente;
                      3. lipsa de activitate fizică.
                      • Boala celiacă

                        Boala celiaca afectează persoanele care prezintă intoleranță la gluten, o proteină prezentă în cereale cum ar fi grâul și orzul. Aceasta poate provoca inflamație la nivelul intestinului subțire, cauzând durere, diaree, balonare și malnutriție, care se manifestă prin pierdere în greutate și oboseală. Pentru a-și ameliora simptomele, persoanele care suferă de boala celiacă trebuie sa evite alimentele care conțin gluten.

                        • Crampe menstruale sau endometrioza

                          Durerea abdominală în timpul menstruației poate fi cauzată de balonare, crampe și constipație, toate producând disconfort.

                          De asemenea, femeile care suferă de endometrioza pot avea dureri și inflamații mai severe sau de natura cronică. De multe ori, endometrioza este o afecțiune dureroasă, manifestată prin creșterea în afara uterului a țesutului (denumit endometru) care căptușește uterul pe interior.

                          • Boala Crohn

                            Boala Crohn poate cauza durere de burtă, diaree, gaze, vărsături, balonare și greață, prin inflamarea învelișului tractului digestiv. Acest tip de afecțiune cronică poate, de asemenea, provoca malnutriție, pierderea în greutate și epuizare. 

                            • Infecții ale tractului urinar și ale vezicii urinare

                              Bacteriile, mai ales E. coli, sunt cei mai frecvent vinovați ai infecțiilor tractului urinar. Acest tip de bacterie se instalează în uretră și vezica urinară, cauzând cistită sau infecția vezicii urinare.

                              O infecție urinară poate fi recunoscută prin simptome precum durere de burtă, presiune și balonare în zona inferioară a abdomenului, durere la urinare si urină tulbure cu un miros puternic, specific.

                              Tratament pentru durerile de burtă

                              Pentru durerile de burtă, recomandăm Timao Biom + Timao G7 + Timao Worms.

                              Timao Biom este pentru reglarea microbiomului intestinal. Este un extract 100% natural, care asigură sănătatea și buna funcționare a tractului digestiv.

                              Este excelent pentru persoanele cu probleme de tranzit, constipație sau orice fel de afecțiuni intestinale, digestive sau din zona genitala. De asemenea contribuie la echilibrarea hormonală și susține refacerea celulelor creierului.

                              Este recomandat evitarea meselor copioase și a alimentelor greu de digerat.

                              Durerile de burtă ocazionale, pot fi combătute și tratate și cu ajutorul unor remedii naturiste.

                              De exemplu, ghimbirul, consumat fie ca atare fie sub formă de ceai, are proprietăți antiinflamatoare și este un antivomitiv natural.

                              Eficient pentru durerile de burtă și crampele abdominale este și ceaiul de mușețel sau mentă, datorită proprietăților antiinflamatoare, este un remediu care calmează crampele abdominal.

                              Indiferent de cauza lor, durerile de burtă pot fi ameliorate cu comprese calde. Căldura relaxează musculature abdominală și pe cea a stomacului și combate senzația de greață.

                              Suplimentul alimentar TimaoWorms are o acțiune antiparazitară, antibacteriană si antifungică datorită amestecului său de plante naturale. Are multiple efecte asupra tractului digestiv, îndeosebit.

                              Prin substanțele active are efecte antiinflamatorii, astringente, antiseptice, vermifuge, favorizează regenerarea hepatică, are coleretică si este un bun gastroprotector.

                              Extractul este astfel indicat cu eficiență maximă în parazitoze intestinale, colite, enterocolite, colici abdominale, diaree de cauză infecțioasă.

                              De asemenea, este detoxifiant, favorizează eliminarea posibilelor toxine eliberate de paraziți ce altfel ar fi metabolizate la nivel hepatic si susține regenerarea hepatică.

                              Timao Worms este antiemetic, tonic, antispastic si reduce constipația.

                              De asemenea  îmbunătățește mobilitatea tractului digestiv, are efecte spasmolitice, stimulează pofta de mâncare în cazul copiilor afectați de paraziți (aceștia în general nu au poftă de mâncare), reglează pofta de mâncare în cazul adulților, are acțiune eficientă în colici abdominale, meteorism.

                              Timao G7 conține plante full spectrum care acționează în  mod direct pe un organism stresat și o minte nelinistită. De asemenea are proprietăți  antibacteriene și antivirale. Eficacitatea acestui extract are la bază numeroase substanțe active cu rol benefic asupra organismului precum fitosteroli, flavonoizi, tocoferoli, fenoli, taninuri, sesquiterpene, acizi organici, microelemente, vitamine (B1, B6, C, E), enzime implicate în procese fiziologice ale organismului


                              Spor la sănătate,

                              Sorin și Diana Gadola

                              Cos de Cumparaturi

                              Cosul tau de cumparaturi este gol

                              Incepe cumparaturile