Cuprins
Ce este constipația?
În ultimii 20 de ani, tot mai multe persoane au ajuns să considere că este normal să ai 1 scaun o dată la 3-5-7 zile. Normalitatea este să avem 1 scaun pe zi, dar sigur că acest adevăr s-a degenerat tocmai din cauza creșterii cazurilor cu această afecțiune.
Constipația reprezintă o afecțiune a tubului digestiv prin scăderea frecvenței de eliminare a materiilor fecale sau eliminarea cu efort de scaune tari. Constipația poate fi ocazională sau în formă cronică (eliminarea a mai puțin de 3 scaune pe săptămână).
Care sunt simptomele constipației
Principalele simptome ale constipației sunt:
- Defecație dureroasă;
- Dificultate în eliminarea conținutului intestinal;
- Nevoita de a merge la toaletă de mai multe ori pe zi din cauza unei senzații de eliminare incompleta a bolului fecal, cauzata de prezenta persistenta a materiilor fecale la nivelul rectului;
- Senzația de balonare și disconfort;
- Dureri abdominale;
- Greață, vărsături;
- Pierderea poftei de mâncare.
Care sunt cauzele constipației
- Regimul alimentar dezechilibrat – Un regim alimentar bogat în zahăr procesat, grăsimi animale sau cu un procent redus de fibre alimentare duce la apariția constipației. Consumul zilnic de legume, fructe și leguminoase, precum și băutul a 6-8 pahare cu apă sunt recomandate pentru a ajuta fibrele prezente în alimentele vegetale să mențină materiile fecale moi și să ajute la deplasarea lor în colon.
- Sedentarismul – lipsa mișcării își pune amprenta asupra digestiei, aceasta devenind mai lentă. Este recomandat cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi sau plimbări în aer liber.
- Unele tratamente medicamentoase – cum ar fi antiacidele, antispasticele, antidepresivele triciclice, anticonvulsivantele, opioidele, suplimentele cu fier, antiinflamatoarele nesteroidiene si antihipotensivele, pot avea efectul de a reduce nivelul de peristaltism intestinal.
- Sarcina – in perioada sarcinii exista mai multi factori favorizanti care pot determina aparita spasmului reflex al sfincterului anal: presiune exercitata de uterul gravid asupra colonului, modificari hormonale specifice sarcinii, modificari ale dietei, hemoroizi, fisuri anale.
- Schimbări de mediu/program încărcat – constipația poate apărea în urma amânării defecației în mod conștient (din cauza unui program încărcat sau unei vacanțe/călătorii).
Cum putem prevenii constipația
Pentru a preveni constipația, ia în considerare următoarele sfaturi:
- Consumă fructe și legume de sezon;
- Consumă alimente bogate în fibre;
- Consum de probiotice naturale din alimente;
- Un aport de minim 2L de apă pe zi;
- Evitarea consumului de alcool și cafea, decoarece acestea pot duce la deshidratare;
- Minim 30 de minute mișcare, zilnic, astfel antrenarea mușchilor va ajuta la menținerea unui tranzit intestinal regulat.
Cum tratăm constipația
Un tratament foarte eficient atât pentru prevenția constipației cât și pentru tratarea constipației este pachatul alcătuit din TimaoBIOM și TimaoWorms.
Aceste suplimente alimentare sunt 100% naturale, fiind realizate din combinația de plante full spectrum și ciuperci care contribuie la starea de sănătate a organismului tău!
Este un produs care poate fi folosit pentru tratarea constipației și orice fel de afecțiuni intestinale. Conține extract de Sorbestrea care acționează în principal asupra sistemului gastrointestinal și are efect diareic, astringent, hemostatic, antispastic, antiinflamator și antimicrobian.
Acțiunea sa principala este una antibacteriană care permite dezvoltarea DOAR a bacteriilor benefice la nivelul colonului, contribuind astfel la refacerea mucoasei intestinale potențial lezate de microorganismele patogene.
Are o acțiune antiparazitară, antiinflamatoare, astringentă, antiseptică și vermifugă. Acesta ucide paraziții intestinali și extra intestinali, eliminând cu ușurință posibilele toxine eliberate de către aceștia. Conține numeroase ingrediente naturale care îmbunătățesc digestia, asigură confortul digestiv și care sunt active pe diferite bacterii și paraziți, însă acționează în special pe diverse tipuri de tenii.
Acest pachet a fost special gândit pentru tratarea și prevenția diferitelor afecțiuni la nivel intestinal, astfel încât să se faciliteze înlăturarea toxinelor din corp și a simptomatologiei din sfera tractului gastrointestinal!
*Doza este de 8-10 pufuri din fiecare de 3 ori pe zi, timp de minim 4 luni, pana la 9 luni fara pauze.
Spor la sănătate,
Sorin și Diana Gadola