naturalhealing logo lightnaturalhealing logo light
0

Balonare-Cauze–Simptome–Tratament

Balonarea Abdominală – Ce este, simptomele și cauzele acestei manifestări comune. Cum să preveniți și tratați balonarea, indiferent dacă este rezultatul unui stil de viață dezechilibrat sau al unei afecțiuni...

Balonarea Abdominală – Ce este, simptomele și cauzele acestei manifestări comune. Cum să preveniți și tratați balonarea, indiferent dacă este rezultatul unui stil de viață dezechilibrat sau al unei afecțiuni grave. Cauzele balonării, simptomele, cum sa previi si tratezi meteorismul abdominal.

Cuprins

Ce este balonarea?

Balonarea este un simptom care apare în urma acumulării de gaze în intestine și poate fi însoțită de crampe abdominale și senzație generală de disconfort. Balonarea determină mărirea în volum a abdomenului și are impact nu doar asupra fizicului, ci afectează și starea de spirit în același timp.

Balonare – Cauze

Balonarea poate avea la bază o serie de cauze. Balonarea se instalează cu precădere după masă, dacă a fost o masă copioasă bogată în grăsimi sau dacă alimentele consumate nu sunt tolerate de stomac și care produc mai multe gaze decât altele.

De asemenea:

 • alimentația dezechilibrată și nesănătoasă
 • stresul
 • oboseala
 • dereglările hormonale

Toate aceste cauze pot sta la baza apariției balonării. De asemenea intoleranța la lactoză sau gluten poate determina balonarea.

Balonare – Simptome

Balonarea este însoțită de o serie de simptome neplăcute ca:

 • senzația de stomac umflat și tare;
 • presiune abdominală;
 • meteorism;
 • flatulență
 • eructații;
 • greață;
 • diaree sau constipație.

Deseori  balonarea este însoțită de dureri și disconfort abdominal care poate duce la lipsa poftei de mâncare.

Alimente care provoacă balonare

De cele mai multe ori, balonarea apare ca urmare a incapacității pe care o are organismul de a digera anumite alimente, din cauza unor intoleranțe alimentare.

Alimente care provoacă balonare sunt cele care conțin:

 • gluten (pâinea, pastele și cerealele);
 • lactoză (regăsită în produsele lactate);
 • fructoză (componentă a fructelor, și cruciferele, categorie din care fac parte conopida, broccoli, varza, gulia, sparanghelul);
 • fasolea și mazărea, sunt responsabile de apariția balonării, dar și alte alimente ca ceapa, usturoiul, băuturile acidulate și dulciurile care au în compoziție sorbitol (de exemplu bomboanele).

Tratament pentru balonare

Pentru a trata cu succes balonarea este recomandat să fie eliminați factorii declanșatori.

Iată câteva obiceiuri care contribuie la normalizarea funcțiilor gastrointestinal:

 • Mesele dese și cantițățile mai mici de mâncare, precum și mestecarea mâncării în mod corespunzător;
 • practicarea exercițiilor fizice în fiecare zi, cel puțin 30 de minute, sunt obiceiuri care contribuie la normalizarea funcțiilor gastrointestinale;
 • Ceaiurile de mentă, mușețel, salvie sau păpădie.

De asemenea, suplimentele alimentare pentru reglarea tranzitului intestinal sunt un remediu eficient pentru balonare.

Recomandăm Timao Biom și Timao Worms.

Timao Biom – Este un produs care poate fi folosit pentru tratarea constipației și orice fel de afecțiuni intestinale. Conține extract de Sorbestrea care acționează în principal asupra sistemului gastrointestinal și are efect diareic, astringent, hemostatic, antispastic, antiinflamator și antimicrobian.

Acțiunea sa principala este una antibacteriană care permite dezvoltarea DOAR a bacteriilor benefice la nivelul colonului, contribuind astfel la refacerea mucoasei intestinale potențial lezate de microorganismele patogene.

Suplimentul alimentar TimaoWorms are o acțiune antiparazitară, antibacteriană si antifungică datorită amestecului său de plante naturale. Are multiple efecte asupra tractului digestiv, îndeosebit.

Prin substanțele active are efecte antiinflamatorii, astringente, antiseptice, vermifuge, favorizează regenerarea hepatică, are coleretică si este un bun gastroprotector.

Extractul este astfel indicat cu eficiență maximă în parazitoze intestinale, colite, enterocolite, colici abdominale, diaree de cauză infecțioasă.

De asemenea, este detoxifiant, favorizează eliminarea posibilelor toxine eliberate de paraziți ce altfel ar fi metabolizate la nivel hepatic si susține regenerarea hepatică.

Timao Worms este antiemetic, tonic, antispastic si reduce constipația.

De asemenea  îmbunătățește mobilitatea tractului digestiv, are efecte spasmolitice, stimulează pofta de mâncare în cazul copiilor afectați de paraziți (aceștia în general nu au poftă de mâncare), reglează pofta de mâncare în cazul adulților, are acțiune eficientă în colici abdominale, meteorism.

Recomandăm o cură de minim patru luni de zile cu Timao Worms și Timao Biom. Doza este de 8-10 pufuri din fiecare de 3 ori pe zi până la 9 luni fără pauze. Totodată este extrem de important să eliminăm zahărul, glutenul, alimentele procesate sau cele la care avem intoleranțe pentru a putea curăța și regenera intestinul.


Spor la sănătate,

Sorin și Diana Gadola

Cos de Cumparaturi

Cosul tau de cumparaturi este gol

Incepe cumparaturile