naturalhealing logo lightnaturalhealing logo light
0

Detoxifierea organismului: înțelegerea și îmbunătățirea sănătății prin detox

În prezent, rețetele de detoxifiere sunt pretutindeni și care promit că pot purifica sângele și pot elimina toxinele din corp. Cu toate acestea, organismul uman este capabil să se detoxifice...

În prezent, rețetele de detoxifiere sunt pretutindeni și care promit că pot purifica sângele și pot elimina toxinele din corp.

Cu toate acestea, organismul uman este capabil să se detoxifice singur prin intermediul ficatului, colonului, rinichilor, plămânilor și pielii.

Prin urmare, este vital ca deciziile noastre să fie bune pentru a avea un stil de viață sănătos și să alegem un detox potrivit, pentru a stimula activitatea organelor și sistemelor implicare în acest proces natural de detoxifiere.

Cuprins

1. De ce avem nevoie de detoxifiere?

Organismul este expus zilnic la o mulțime de toxine din mediul înconjurător, alimente, apă și alte surse. Această multitudine de toxine este obsorbită în organism prin piele, inhalare și prin consumul de alimente și băuturi contaminate cu toxine.  

Toți acești factori în combinație cu alegerile noastre greșite în materie de stil de viață sănătos, produc efecte negative asupra organismului și astfel apare oboseala, dificultatea de concentrare până la afecțiuni mult mai grave, precum boli ale sistemului respirator sau ale pielii.

Din aceste motive, detoxifierea organismului este extrem de importantă, deoarece eliminarea acestor toxine din corp nu doar ca ne va ajuta să prevenim diferite afecțiuni dar ne va ajuta și îmbunătațirea sănătății noastre în general.

2. De unde provin toxinele?

Sursa principală de toxine este alimentația nesănătoasă. Produsele derivate, fructele și legumele care care sunt tratate cu pesticide și chimicale, cât și carnea care provine de la animalele tratate cu antibiotice și hormoni de creștere, toate acestea duc la un organism încărcat de toxine.

Să nu uităm de tutun, alcool și de produsele cosmetice chimice care nu fac altceva decât să ne încarce corpul de alte toxine care să ne deterioreze starea de sănătate.

Așadar, atenție la ceea ce consumați și la ceea ce puneți pe piele.

3. Care sunt beneficiile detoxifierii organismului?

Detoxifierea organismului este un proces important pentru a elimina toxinele din organism și pentru a ajuta corpul să funcționeze la capacitate maximă.

Cele mai importante avantaje ale detoxifierii, sunt:

 • Te simți plin de energie;
 • Tranzitul intestinal se reglează;
 • Starea psihică se îmbunătățește;
 • Pielea devine mai curată;
 • Organele funcționează la capacitate maximă;
 • Sistemul imunitar se întărește;
 • Colonul se curăță
 • Sunt eliminate kilogramele în plus.

4. Cum îți dai seama că organismul tău e încărcat cu toxine?

Există o mulțime de simptome care indică faptul că organismul este plin de toxine, precum:

 • Stare de oboseală constantă și nejustificată;
 • Dureri de cap;
 • Lipsa de energie;
 • Insomnie;
 • Tranzit intestinal afectat (balonare, diaree, constipație);
 • Acnee;
 • Transpirație abundentă și urât mirositoare;
 • Anxietate;
 • Stres și irascibilitate.

Acest parazit intestinal exista in doua forme: trofozoid si chist.

Transmiterea parazitului se face pe cale fecal-orala, prin contact direct in colectivitati, prin fructele si legumele nespalate contaminate cu chisturi de Giardia si prin intermediul apei contaminate cu paraziti, cum sunt fantanile, baltile sau reteaua de apa potabila avariata.

Giardia este distrusa prin fierberea apei, nu prin clorinarea acesteia. Infestarea se produce prin ingestia chisturilor de Giardia, care se deschid in intestine si elibereaza 4 trofozoiti. Acestia se maturizeaza si produc alte chisturi, care sunt eliminate prin materiile fecale.

Intervalul de timp din momentul producerii infestarii pana la aparitia simptomelor, este de aproximativ 8 zile.

5. Cum putem detoxifia organismul?

În principiu, detoxifierea este recomandată de cel puțin de 2 ori pe an (primăvara și toamna), sau oricând simți nevoia și în special când apar stări de oboseală, dureri de cap, deficit de energie, insomnia, tulburări de tranzit.

Aici avem câteva sfaturi pentru o detoxifiere eficientă și blândă a organismului:

 • Apă curată de izvor, pentru detoxifierea organismului, aceasta hidratează organismul și ajută la eliminarea toxinelor prin urină și transpirație.
 • Alimente bogate în antioxidanți, precum fructele și legumele, acestea fiind importante în procesul de detoxifiere a organismului. Este foarte important să fie evitate alimentele derivate, bogate în grăsimi și zaharuri.
 • Exercițiile fizice ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație și îmbunătățesc circulația sângelui. Este recomandat să facem cel puțin 30 de minute, zilnic. Chiar și o simplă plimbare în natură ajută atât la oxigenarea creierului cât și la eliminarea toxinelor din corp.
 • Unul dintre efectele negative pe care îl are stresul asupra sănătații noastre, este acumularea de toxine în organism. Este vital ca nivelul de stres să fie redus cât de mult cu putință.
 • Suplimentele alimentare precum: Timao G7, Timao Worms, Timao Metale Grele au proprietăți de detoxifiere și de protecție a corpului.

Această combinație de suplimente este extrem de benefică pentru înlăturarea toxinelor, paraziților, metalelor grele din corp cât și pentru îmbunătățirea imunității organismului tău.

 

Așadar, adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, mișcare regulată, reducerea stresului și consumul de lichide, în combinație cu suplimentele alimentare Timao G7, Timao Worms, Timao Metale Grele, vor face ca toxinele din organism să fie o simplă amintire.


Spor la sănătate,

Sorin și Diana Gadola

Cos de Cumparaturi

Cosul tau de cumparaturi este gol

Incepe cumparaturile